Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντυπωσιακό φινάλε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Α.Σ. Φάρο και τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Μεγάλες επιτυχίες επιφύλασσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων - παγκορασίδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης που διεξήχθη από τις 30/05 έως τη 01/06 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.

Τόσο ο Α.Σ. Φάρος όσο και ο Εθνικός τα πήγαν περίφημα αφού και τα δύο σωματεία κέρδισαν εντυπώσεις και πολλά μετάλλια.

Την πρώτη μέρα διεξήχθη το ομαδικό και στις δύο κατηγορίες με τις 12 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος στους παμπαίδες (αγόρια έως ΣΤ' Δημοτικού) και τις 8 καλύτερες ομάδες στις παγκορασίδες (κορίτσια έως ΣΤ Δημ). Η Θράκη εκπροσωπήθηκε με 2 ομάδες στα αγόρια (Φάρος και Εθνικός Αλεξ/πολης) και μία στα κορίτσια (Φάρος). Στους παμπαίδες ο Φάρος κατέκτησε την 3η θέση με πρωταγωνιστές τον αρχηγό του Ηλία Σταματόπουλο, τον φοβερό Φίλιππο Τσίτσιο, τον Γιώργο Μήλια και τον Γιάννη Πιστόλα. Ο Εθνικός στα αγόρια και ο Φάρος στα κορίτσια κατέκτησαν την τιμητική 5η θέση.

Τα κορίτσια του Φάρου αξίζει να σημειωθεί ότι αδικήθηκαν διότι πέσαν θύμα τριπλής ισοβαθμίας. Στον τελευταίο αγώνα του ομίλου τους κέρδισαν τη Καβάλα και εκεί που όλοι περίμεναν ότι θα έμπαιναν στα μετάλλια το πρώτο φαβορί των αγώνων και μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα ΑΟ Ελληνικού υπέστη "πονηρή" ήττα από τον Φαέθων Πάτρας και αυτομάτως πέταξε τον Φάρο στην 3η θέση του ομίλου. Με τα χρώματα του Εθνικού στα αγόρια αγωνίστηκαν οι εκπληκτικός Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Νικηφόρος Μύρος και στα κορίτσια ο Φάρος αγωνίστηκε με τις ελπιδοφόρες αθλήτριες του Κωνσταντίνα Πιστόλα και Ελισσάβετ Χατζηκύρκα.

image.jpgΣτα ατομικά και τα διπλά 3 ακόμα μετάλλια κατάφεραν να κατακτήσουν οι αλεξανδρουπολίτες αθλητές Ηλίας Σταματόπουλος και Γιάννης Παπαδόπουλος. Τόσο ο Ηλίας όσο και ο Γιάννης μετά από φοβερή πορεία κατέκτησαν αμφότεροι την 3η θέση στο ατομικό ( δεν υπάρχει μικρός τελικός ) και την 2η θέση στο διπλό αγωνιζόμενοι ως συμπαίκτες. Ο Ηλίας στον κρίσιμο αγώνα για την είσοδο στην τετράδα των καλύτερων αθλητών κατόρθωσε να σημειώσει μία μεγάλη ανατροπή με αντίπαλο τον Κων/νο Δήμο από την Κόρινθο. Έχανε με 0-2 σετ και 7-10 στο τρίτο σετ και κατάφερε να γυρίσει το ματς και να το κερδίσει με 3-2 σετ. Ο Γιάννης για να μπει στην τετράδα απέκλεισε (την ευχάριστη έκπληξη των αγώνων) τον συντοπίτη του Φίλιππο Τσίτσιο του Φάρου με 3-0 σετ.

Στο διπλό αποδίδοντας εκπληκτικό πινγκ - πονγκ παίζοντας μαζί οι 2 πρωταγωνιστές και έχοντας και πολύ καλή ψυχολογία έκαναν την υπέρβαση και απέκλεισαν το 1ο φαβορί των αγώνων στα ημιτελικά με 3-2 σετ. Στον τελικό, λίγο το άγχος και λίγο η κούραση τους στέρησε την κούπα, αλλά η συμμετοχή και μόνο σε έναν τελικό πανελληνίου πρωταθλήματος χάρισε πολλά χαμόγελα στους προπονητές αλλά και στους γονείς τους.

Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ένθερμη κερκίδα που δημιούργησαν γονείς και αθλητές των 2 σωματείων της Αλεξανδρούπολης βοηθώντας κάθε φορά όποιον αθλητή η αθλήτρια αγωνίζονταν. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και οι προπονητές των 2 συλλόγων Λεωνίδας Ζαρειφίδης, Άγγελος Τσίμας (Φάρος) και Ανδρέας Νικολακάκης (Εθνικός) για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν αλλά και για την άψογη καθοδήγησή τους σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες απο τις συμμετοχές των παιδιών του Φάρου και του Εθνικού

softweb Powered by SOFTWeb - Adaptive I.T. Solutions